‘Orthomoleculair’ klinkt nogal zwaarwichtig maar in de praktijk is het tegenovergestelde juist het geval. Orthomoleculair betekent niets anders dan de juiste mineralen, vitaminen, aminozuren en moleculen in de juiste hoeveelheden en in de juiste verhoudingen tot zich te nemen om de biochemische processen in het lichaam optimaal te laten verlopen of te herstellen.
Orthomoleculair betekent zeker niet alleen vitamine- en mineralenpillen slikken. In feite begint orthomoleculair bij ons dagelijks eten. Voeding is namelijk een zeer complexe samenstelling van verschillende stoffen te verdelen in macro- en micronutriënten. De noodzakelijke voedingsstoffen zijn de macronutriënten: koolhydraten, vetten, eiwitten en vezels. Daarnaast bevat de juiste voeding een zeer grote variëteit aan micronutriënten zoals vitaminen, mineralen, spoorelementen en verschillende andere bioactieve stoffen zoals bioflavonoïden.
Orthomoleculaire voeding richt zich vooral op het in stand houden en optimaliseren van de lichaamsfuncties, terwijl de orthomoleculaire geneeskunde zich richt op de behandeling van patiënten met behulp van voedingssupplementen. Als orthomoleculair therapeut heeft u de kennis om uw patiënt een optimale hoeveelheid aan voedingssupplementen te adviseren om het verstoorde evenwicht in het lichaam weer te herstellen. Deze supplementen zijn voornamelijk vitaminen, mineralen, aminozuren en vetten die de mens zelf niet kan aanmaken of die onder bepaalde omstandigheden niet voldoende worden aangemaakt.
De opleiding is geaccrediteerd bij KTNO (K8312) en staat voor 11.5 ects. Verbonden beroepsorganisaties: BATC, NOAG, SGZ en VBAG.
De inhoud van de opleiding bekijken? klik dan hier en bekijk de proefles
De opbouw en samenstelling van de lesstof maakt het mogelijk de lessen zeer vlot en doelmatig te bestuderen. De lesstof is eerst verdeeld in enkelvoudige, op zichzelf staande onderdelen. Daarna zijn deze onderdelen zodanig ten opzichte van elkaar geplaatst, dat ze in een logische samenhang, één ononderbroken leerlijn vormen. Uit de praktijk is gebleken dat deze methode het meest effectief werkt voor individuele studies.
Academie SAGHO heeft geen vast studiejaar. U kunt op elk gewenst moment met uw studie beginnen. De gemiddelde studietijd ligt op zo’n 5 à 7 uur per week. U kunt het studietempo kiezen dat het beste bij uw omstandigheden past. Heeft u meer tijd en wilt u sneller studeren, dat kan. Andersom kan natuurlijk ook. Efficiënter studeren is vrijwel niet mogelijk.
Bij elke SAGHO-opleiding bieden wij u huiswerkbegeleiding aan met uw eigen docent. U kunt uw huiswerk per post of per mail verzenden. Onze docent zorgt er voor dat uw gecorrigeerde huiswerk zo snel mogelijk aan u geretourneerd wordt.
Voor deze opleiding kunt u deelnemen aan het landelijk examen wat drie keer per jaar wordt afgenomen: in februari, juni en oktober. Bij een voldoende resultaat, ontvangt u het officiële én erkende SAGHO-diploma.
Bent u niet in de gelegenheid om naar het landelijk examen te komen? Dan kunt u een thuisexamen afleggen. Bij een voldoende resultaat ontvangt u dan het SAGHO-getuigschrift.
Als u een opleiding hebt afgerond, al het huiswerk hebt ingestuurd en dit gemiddeld voldoende is beoordeeld, dan kunt u een SAGHO-certificaat aanvragen.